Free shipping & DELIVERY

MINYAK ARGAN adalah minyak yang dihasilkan dari biji pokok Argan yang penuh dengan khasiat semulajadi untuk kosmetik dan  kesihatan tubuh badan manusia secara dalaman dan luaran. Pokok Argan tergolong dalam spesies randa dapat hidup dalam cuaca dan keadaan muka bumi yang kering-kontang di bahagian barat daya Maghribi menjadikan ianya sangat istimewa dan unik serta amat sukar untuk di biakkan atau di tanam di mana-mana bahagian Maghribi ataupun negara lain.

Pokok Argan atau nama saintifiknya ARGANIA SPINOSA pernah meliputi Afrika Utara dan kini terancam serta berada di bawah perlindungan United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization (UNESCO). Pokok Argan tumbuh meliar di semi-padang pasir dengan sistem akar yang dalam, dapat membantu melindungi hakisan tanah di Utara Sahara. Tumbuhan unik ini hidup di kawasan yang meliputi dataran Intramontane yang luas lebih daripada 2,560,000 hektar, yang bersempadan dengan High Atlas dan Little Atlas Mountains dan terbuka kepada Atlantik di barat. Minyak Argan kekal salah satu daripada minyak yang jarang ditemui di dunia disebabkan oleh kawasan-kawasan yang semakin kecil dan sangat khusus.

Minyak Argan As-Sofia merupakan minyak argan semulajadi yang digunakan untuk rawatan penjagaan kulit, parut, rambut dan kuku. Ianya diperbuat daripada kacang pokok argan. Minyak Argan As-Sofia diimport khas dari Agadir, Morocco dan 100% asli tanpa campuran bahan lain. https://app.senangpay.my/payment/151020817020


Write a review

Note: HTML is not translated!
    Bad           Good
Captcha